לימודי מנהל עסקים - המכללה האקדמית נתניה

ביה"ס ללימודי מנהל עסקים מעניק תואר B.A בהסמכת המועצה להשכלה גבוהה. בראש ביה"ס עומד ד"ר גדי רביד מדען בעל שם לאומי ובינלאומי. התוכנית בנויה בצורה המבטיחה הכשרה יסודית ומקיפה, אשר תאפשר לסטודנטים השתלבות מהירה בכל תפקיד מקצועי. הקורסים השונים מייצגים מיזוג איכותי של ניסיון אקדמי עשיר עם ראיית שטח מעמיקה, במטרה לקדם את הבוגרים לעמדות מפתח בעולם העסקים הישראלי.

מטרה
מטרת בית-הספר למנהל עסקים היא להכשיר מועמדים מתאימים כאנשי מקצוע בתחום מנע"ס, במסגרת תכנית לימודים תלת-שנתית לתואר ראשון "בוגר במנע"ס". הבוגרים יזכו להכשרה אשר תאפשר להם גם להתקדם בלימודיהם לקראת תארים גבוהים יותר. עשרות בוגרים השתלבו בלימודי התואר השני במכללה ובמיטב האוניברסיטאות בארץ ובחו"ל. המכללה מציעה גם תוכנית לימודים ל-M.B.A (תואר שני במנהל עסקים) בחמש התמחויות: מימון, שיווק, ניהול רב-תחומי, ניהול מערכות מידע וטכנולוגיה, ניהול משאבי טבע, סביבה, אנרגיה ומים.

בית-הספר ללימודי מנהל עסקים במכללה האקדמית נתניה נהנה מיוקרה רבה בקרב הקהיליה העיסקית והכלכלית בישראל.

מכוונות
תוכנית הלימודים לתואר ראשון מושתתת על מסלולי למידה בתחומים שונים של המקצוע. מכוונות זו נובעת מההגדרה הבסיסית של המקצוע  כמקצוע אינטרדיסציפלינרי מגוון, ומן הרצון לספק לסטודנט הכשרה ממוקדת ככל האפשר, כדי לאפשר לו השתלבות מהירה בכל תפקיד ובכל מקום עבודה שבו הוא עשוי להידרש. לימודי התואר השני מבוססים על העמקת ההתמחות בענפים ספציפיים של מנהל עסקים. תוכנית הלימודים בשני התארים מדגישה את המגע הבלתי-אמצעי עם המתרחש בעולם העסקים, כבבואה יישומית של מסגרת החשיבה האקדמית.
בוגרי התוכנית יזכו לעדיפות בקבלה להתמחויות בלימודי התואר השני (M.B.A) במכללה ולא יחויבו בלימודי השלמה ועקרונות בלימודיהם המתקדמים.

מסלולי הלמידה לתואר B.A. במינהל עסקים:
סטודנט לתואר ראשון במנהל עסקים נדרש לבחור באחד מהמסלולים הבאים:
- מימון - שיווק - מערכות מידע - ניהול גלובלי - יועצי השקעות - רב תחומי

תחומי לימוד
כדי לספק את ההכשרה הרחבה הנדרשת, כוללת תוכנית הלימודים את התחומים הבאים:
לימודי תשתית:   כלכלה, מתמטיקה, סטטיסטיקה, מדעי המחשב, מדעי ההתנהגות, חשבונאות, משפטים, אנגלית,לימודים כלליים.
לימודי מנהל עסקים:  לימודי יסוד, לימודי הרחבה, לימודים כלליים, לימודים אינטגרטיביים, התנסות מעשית.

צוות המורים של בית הספר כולל קבוצה נכבדה של מרצי פנים, שהם מרצים מן המניין במשרה מלאה. עיקר זמנם ומרצם מוקדש לסטודנטים, להוראה ולמחקר. בצוות פרופסורים ודוקטורים ותיקים, שפירסמו ספרים ומאמרים רבים וכן עשרות מאמרים בכתבי עת שפיטים. הם מומחים, איש איש בתחומו, ובעלי ניסיון רב בהוראה ובמחקר. מן הראוי להדגיש, כי רוב התקנים מאוישים על ידי חברי סגל אקדמי במשרה מלאה בבית הספר. לצידם מלמדים גם מורים מן החוץ, שהם מבכירי המומחים בישראל, ביניהם אנשי סגל אוניברסיטאי ידועים ובעלי שם, בתחומים השונים של המקצוע.