מודעת אבל

בחר תאריך מתוך לוח השנה.

עד תאריך:

בחר תאריך מתוך לוח השנה.

הנהלת המכללה הסגל, והסטודנטים משתתפים בצערה של משפחת קראוס על מותו של פרופ' ארנסט קראוס, ז"ל

תחום חדשות:

שם מחבר:

10/12/2018 //

פרופ' קראוס נולד ברומניה ב- 1931 ולאחר מלחמת העולם השניה עבר לאנגליה בה כיהן כסגל בכיר בפקולטה למדעי החברה והרוח ב-  City University, London. בשנת 72 עלה לישראל
והצטרף לאוניברסיטת בר-אילן ושימש בה בתפקידים רבים ובכללם ראש המחלקה לסוציולוגיה, דיקן הפקולטה למדעי החברה וכרקטור ונשיא בפועל של האוניברסיטה.
בשנת 2000 החל לשמש כפרופ' בפקולטה למדעי ההתנהגות באקדמית נתניה.

פרופ' קראוס היה חבר במועצה להשכלה גבוהה, בוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, וחבר הנהלת הקרן הלאומית למדע.

פרופסור קראוס היה סוציולוג אשר התמחותו היתה בדמוגרפיה, פילוסופיה של המדע וחקר קהילות. הוא פרסם עשרות ספרים ומאות מאמרים שהיוו אבן דרך בתחומים אלו.
כל מכיריו מספרים על "מענטש" אדם מקסים שהיה אהוב על סטודנטים וחוקרים כאחד, ציוני בלב ובנשמה אשר נשלח בתקופת מסך הברזל לפעול בקרב יהודי ברית המועצות תוך סיכון עצמי.
הותיר אחריו אשה ושלושה ילדים, נכדים ומאות תלמידים אשר מבכים את לכתו
יהי זכרו ברוך