נשיא חדש לאקדמית נתניה – פרופ' יעקב הרט

שם מחבר:דוברות

03/07/2017 //

חבר הנאמנים של האקדמית נתניה בחר בפרופ' יעקב הרט לתפקיד נשיא האקדמית נתניה

חבר הנאמנים של המכללה האקדמית נתניה בחר פה אחד, בפרופ' יעקב הרט לתפקיד נשיא המכללה משנת הלימודים הקרובה - תשע''ח.

פרופ' יעקב הרט
 פרופ' צבי ארד

פרופ' יעקב הרט בעל ניסיון באקדמיה של מעל 40 שנה. עסק בתפקידי הוראה בבית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. ב-1986 מונה לראש הסקציה לרפואה כללית בבי''ס ללימודי המשך ברפואה באוניברסיטת ת"א. כיהן כראש החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת. 120 פירסומים מדעיים בעיתונות המקצועית. בנוסף, פרופ' הרט מביא עמו ניסיון ניהולי מרשים במערכת הבריאות-20 שנה של ניהול בי'ח השרון, בתקופתו נבנו מחלקות חדשות, נעשתה פעילות מקצועית ואיכותית,והישגים מרשימים גם פורצי דרך. מעל 12 שנה ניהל את בי''ח השיקומי –לוינשטיין. הביא לשיפור תדמיתו והקנה לו מוניטין בינלאומי. פעל רבות לגיוס תרומות לבינוי האגף החדש ולהסכם לשיפוץ יסודי וטוטלי של האגף הישן  וציודם בטכנולוגיות הכי מתקדמות והכל תוך איזון כלכלי.

לפרופ' הרט יש רקורד מרשים של פעילות ציבורית:
19 שנה יו''ר האיגוד הישראלי לבריאות הציבור.
20 שנה-יו''ר איגוד מנהלי בתי חולים בישראל,
מ2011-נבחר פה אחד לנשיא איגוד מנהלי בתי חולים.
15 שנה היה חבר מועצת הבריאות במינוי שר הבריאות כנציג הכללית.
מעל 20 שנה יו''ר בהתנדבות של חבר הנאמנים של המכללה האקדמית נתניה.

פרופ' הרט יחליף את פרופ' צבי ארד, מייסד האקדמית נתניה ונשיאה במהלך 22 השנים האחרונות. פרופ' ארד בעל ניסיון של מעל ל-50 שנה בעולם האקדמי ומתמטיקאי בעל שם בינלאומי, מונה לנגיד.

פרופ' צבי ארד הצליח בשנותיו באקדמיה לשלב בין פעילות מדעית בזירה הבינלאומית לבין פעילות ציבורית ענפה בתחום הקידום והפיתוח של ההשכלה הגבוהה בישראל. ביוזמת פרופ' ארד נחתמו עשרות הסכמים לשיתוף פעולה מדעי עם מוסדות מחקר ברחבי העולם ביניהם האקדמיה של ברית המועצות ואוניברסיטאות ומכוני מחקר באמריקה, קנדה, גרמניה, אנגליה, איטליה, רוסיה, סין ועוד. בעבודתו הציבורית ארד הקדיש עצמו לפיתוח ההשכלה הגבוהה בישראל ומילא תפקידים מרכזיים בפיתוחה של אוניברסיטת בר-אילן ובפיתוח המכללות האזוריות בצפת, אשקלון ובעמק הירדן.

בנוסף לתפקידים בכירים קודמים באקדמיה ביניהם נשיא ורקטור אוניברסיטת בר אילן, ארד הקים יחד עם שותפו לדרך פרופ' ברנרד פינצ'וק במחלקה למתמטיקה של אוניברסיטת בר-אילן את מכון אמי נטר בשיתוף עם מכון מקס פלנק בבון ואת מכון גלברט. יחד הם יסדו לפני 35 שנה את התכנית לנוער מוכשר במתמטיקה בשיתוף עם אוניברסיטת בר-אילן הפועלת ב – 30 מוקדים ברחבי הארץ ומשתתפים בה כ – 7000 תלמידי תיכון המסיימים בחינת בגרות במתמטיקה  5 יחידות בכתה י' ותוך כדי לימודי התיכון משתלבים באקדמיה בלימודי מתמטיקה, פיסיקה, מדעי המחשב והנדסה ובגיל 19 לפני השרות הצבאי מסיימים את התואר הראשון.