הודעה לעיתונות: פרופ' צבי ארד מייסד המכללה האקדמית נתניה נפטר

הודעות לעיתונות

שם מחבר:

05/02/2018 //

פרופ' צבי ארד, מייסד המכללה האקדמית בנתניה, ומי שכיהן כנשיאה במשך 24 שנים נפטר הבוקר.

פרופ' ארד, מתמטיקאי בעל שם בינלאומי שימש כרקטור ונשיא של אוניברסיטת בר אילן וייסד את המכללה האקדמית נתניה.
לפרופ' ארד הייתה תרומה רבה לפיתוח ההשכלה הגבוהה בישראל. הוא מילא תפקידים מרכזיים בפיתוחה של אוניברסיטת בר אילן בתקופתו הוכפל מספר הסטודנטים באוניברסיטה. הוא קידם את המכללות האזוריות בצפת, ואשקלון ובעמק הירדן וזאת מתוך ראיה של קידום ההשכלה הגבוהה בישראל.
פרופ' ארד עמד בראש מכונים למתמטיקה וייסד יחד עם פרופ' ברנרד פינצ'וק את התכנית לנוער מוכשר במתמטיקה, בשיתוף עם אוניברסיטת בר אילן.
אלפי תלמידים ברחבי המדינה המשתתפים בתכנית מסיימים תואר ראשון במתמטיקה בגיל 19, לפני שירותם הצבאי.
פרופ' ארד יזם עשרות הסכמים לשיתוף פעולה אקדמי עם מוסדות מחקר חשובים ברחבי העולם.
בנתניה יזם פרופ' ארד ביחד עם ראשי העיר את הקמת המכללה האקדמית נתניה ובזכות פעילותו נבנה קמפוס מפואר.
פרופ' יעקב הרט, נשיא המכללה האקדמית נתניה: "צבי היה אדם מיוחד, מדען דגול שהשתייך לדור הנפילים. אוהב אנשים, אהב את משפחתו והיה ידיד אמיתי. בחזונו הקים מכללה לתפארת ואנו מבטיחים להמשיך את דרכו".
פרופ' סיני דויטש, משנה לנשיא המכללה, ידידו מזה 40 שנה, מרכין ראשו על אובדן אישיות אקדמית ממדרגה ראשונה, ואומר: "חסרונו של פרופ' ארד יורגש באקדמיה ויהיה קושי גדול מאוד למלא את מקומו החשוב".
פרופ' ארד הותיר אחריו אישה, 3 ילדים, אחד עשר נכדים ונינה.