תואר שני בהתנהגות ארגונית - אודות

בית הספר למדעי ההתנהגות מציע תואר התנהגותי עם יתרון ניהולי אסטרטגי.

מאפייני התואר הם:

• תוכנית לימודים לתואר שני בתחום הטיפול בגורם האנושי בארגון
• הקניית מיומנויות בתחומים התנהגותיים ובתחומים פונקציונאליים מנהליים
• הגברת סיכויים להשתלבות מהירה במשק המודרני.
• מסגרת לימודים נוחה המאפשרת שילוב בין לימודים ועבודה.
• לימודים מרוכזים של יומיים בשבוע

בית הספר למדעי ההתנהגות
בית הספר ללימודי מדעי ההתנהגות במכללה האקדמית נתניה מקיים תוכנית לימודים איכותית לתואר שני בהתנהגות ארגונית. תוכנית הלימודים מעמיקה בתחום הטיפול בגורם האנושי באירגון, ומקנה לבוגריה הבנה בניהול הכלכלי והאסטרטגי של הארגון בשילוב ידע ומיומנויות בתחומים התנהגותיים. ההכשרה בתוכנית תואר שני המוצעת בבית הספר למדעי ההתנהגות מיועדת למלא את צרכי המשק, להעשיר את מארז האיכויות של הבוגרים ועל-ידי כך להגביר סיכויי השתלבותם במשק.

לימודי תואר שני M.A בהתנהגות ארגונית
מומחה בהתנהגות ארגונית חייב להיות בעל הבנה בניהול הכלכלי והאסטרטגי של האירגון המודרני, זאת מכיוון שהאסטרטגיה הניהולית של האירגון קובעת מהו סוג העובדים שיועסקו בו ומהם דרכי הטיפול בהם. לשם כך מתבקש מהעוסקים בתחום ידע ומיומנויות בתחומים התנהגותיים (פסיכולוגיה וסוציולוגיה אירגוניים) ובנוסף, כתשתית, גם בתחומים פונקציונאליים מינהליים מסורתיים (מימון, שיווק, מערכות מידע).
בית הספר למדעי ההתנהגות חותר להשגת מטרה זו ומציע תכנית ללימודי תואר שני הכוללת הן לימודי תשתית והן לימודי התמחות מתקדמים בתחומים הללו.

כמו כן בתוכנית כלולים קורסים אינטגרטיביים (סמינריון ופרוייקט) המביאים לידי ביטוי מעשי  את הידע התאורטי, המיומנויות והכלים שנלמדו בקורסים השונים.

היתרון שבנסיון − דגש על הפרט ועל מיוחדות האדם
תוכנית לימודי התנהגות ארגונית במכללה האקדמית נתניה נמצאת תחת ביה"ס למדעי ההתנהגות, (זאת בניגוד לרוב התכניות מסוג זה במוסדות אקדמיים שונים, הנמצאות תחת ביה"ס למנהל עסקים), ובכך מושם דגש רב על המיוחדות של האדם בתוך המערכת ולא על המערכת בה האדם משתלב.

העובדה שמשאבי אנוש ומקצועות דומים מטפלים רבות בפרט (כמובן בהיבט רחב) אזי הדגש של תוכנית המצויה במדעי ההתנהגות הוא היכולת להסתכל על האדם ועל מרכיביו השונים ולהדגיש מאפיינים אלו ורק אחר כך לחבר אותם להיבטים הארגוניים.

בנוסף מעניקה התוכנית מיומנויות וידע שתוכניות שנטיתן מנהל עסקים נוטות להתעלם או להצניע אותם.
תכנית המצטיינים של לימודי תואר שני בהתנהגות ארגונים כוללת נסיעה להתמחות בארגון מקצועי בארצות הברית.  בוגרי התואר הראשון והשני במדעי ההתנהגות במסלול משאבי אנוש זכאים לקבל הסמכה כמומחה / מומחה בכיר בתחום משאבי אנוש מטעם העמותה לניהול, פיתוח וחקר משאבי אנוש.

מוזמנים לעקוב אחרינו בדף הפייסבוק של בית הספר למדעי ההתנהגות