ביום שני, י' אדר תשפ"ה (10 במרץ 2025), התקיים באולם תשובה במכללה האקדמית נתניה כנס מרשים לכבודו של פרופ' סיני דויטש ולרגל השקת ספרו החדש. האירוע משך אליו אנשי משפט בכירים, אקדמאים ותלמידים רבים שביקשו לחלוק כבוד לאיש שהשפיע רבות על המשפט הישראלי.
את הטקס פתחה פרופ' רות פלאטו-שנער בדברי ברכה, בהם הדגישה את ההשפעה העצומה של דויטש על המשפט הישראלי ועל פסיקות בתי המשפט. היא ציינה את פעילותו הענפה בתחום הגנת הצרכן ואת תרומתו המשמעותית להקמת המכללה בשנת 1993 וייסוד בית הספר למשפטים.
פרופ' הרט בירך את דויטש על פועלו והעיד כי דויטש סייע לו רבות מאז שהפך לנשיא המכללה, וגם לאחר פרישתו לגמלאות ממשיך דויטש לייעץ לו בהתנדבות. פרופ' הרט, פרופ' פלאטו-שנער, פרופ' משה גלברד, עו"ד שלמה ארדניסט ושמואל צבע, יו"ר קרן נתניה, העניקו לדויטש תעודת הוקרה ומתנה כאות הערכה על תרומתו לפיתוח המכללה.
הנואמים השונים הדגישו את הצד האנושי של פרופ' דויטש, את נכונותו התמידית לעזור לחלשים ואת יכולתו לראות את האנשים המתקשים. פרופ' משה גלברד, רקטור המכללה, שיתף בסיפור אישי: כשהיה סטודנט של דויטש, נקבע מבחן בקורס שלו בדיוק בזמן שגלברד היה אמור לטוס לארה"ב כדי לשמש כמדריך במחנה קיץ. כאשר פנה לדויטש והסביר את הבעיה, הפרופסור מיד הציע לו לערוך את המבחן שבוע לפני כולם, תוך הבעת אמון מלא שהסטודנט לא יגלה את תוכן המבחן לחבריו. "הוא תמיד נתן אמון בסטודנטים," סיכם גלברד.
פרופ' נילי כהן הזכירה בדבריה את אמרתו של ישעיהו ברלין: "החופש לזאבים מוות לכבשים", והדגישה כי אין שוויון בחוזים אחידים ולכן יש צורך באיזון בשל פערי הכוחות בין הצדדים. למרות עקרון חופש החוזים, בחוזים אחידים יש לפעול כדי לאזן את היחסים.
פרופ' בנימין שמואלי דיבר על עקרון "ואהבת לרעך כמוך" והתייחס לפסק דינו של השופט חשין בפרשת קנטרום, שקבע כי עקרון זה הוא עיקרון משפטי ולא רק מוסרי. לעומת זאת, אהבת החסד היא ערך מוסרי בלבד ואינה מחייבת מבחינה משפטית.
ד"ר יוסי גרין התייחס לפרשת אסותא ודן בשאלה האם מלכתחילה היה צריך לשמור על סודיות המקרה, משום שהנזק שנוצר מהחשיפה עלול להיות גדול מהנזק שהיה נגרם אילו לא היו מגלים את הטעות.
בסיום האירוע הודה פרופ' דויטש לכל המברכים והנוכחים, והביע את הכרת הטוב שלו למכללה האקדמית נתניה על האירוח וההוקרה.
האירוע כלל גם קטעים מוזיקליים בביצועה של ד"ר רבקה אמר ודברי סיכום מרגשים מנציגי משפחת דויטש.
מחקריו הרבים של פרופ' דויטש בתחומי דיני חוזים והגנת הצרכן פורסמו בכתבי עת רבים בישראל ובעולם, והשפעתם על המשפט הישראלי ממשיכה להיות משמעותית עד היום.