header_stamp

תואר שני בבנקאות ושוק ההון

תואר שני (M.A) בבנקאות ושוק ההון

תוכנית לתואר שני בבנקאות ושוק ההון היא המפתח להתקדמות בעולם הפיננסי, עולם ההשקעות ועולם הבנקאות. עידן הגלובליזציה של הגבולות הפתוחים זרימת כספים וסחורות בין המדינות המפותחות מדגישות את חשיבותו והשפעתו ההולכת וגדלה של ענף הפיננסיים והבנקאות.
התפתחויות אלה והחשיבות הרבה של הסקטור הפיננסי והבנקאי לכלכלה הישראלית, מחייבים הקמתה של תשתית השכלתית אקדמית ייחודית לענף, אשר תיתן מענה הן להכשרת אנשי פיננסים, אנשי השקעות ביטוח פנסיה ובנקאים ברמה אקדמית והן ליבון פתרונות תיאורטיים ומעשיים לענף.

מסלול השכלה ייעודי הרלוונטי לתחום

באקדמית נתניה זיהו את הדרישה הרבה בשוק לכוח אדם בעל הכשרה וידע מעמיקים בתחום  ובעקבות עניין רב שהביעו רבים מבוגרי תוכניות תואר ראשון במנהל עסקים ובביטוח להמשך הלימודים הוחלט לפני מספר שנים על פתיחת תוכנית תואר שני בבנקאות ושוק ההון. מיד עם פתחת המסלול נרשמה התעניינות רבה בתוכנית גם במערכת הפיננסית  והבנקאית, שבה רוב כוח האדם הינו אקדמאי מה שהעיד על המחסור במסלול השכלה ייעודי הרלוונטי לתחום. תוכנית הלימודים הנה בלעדית וייחודית מסוגה בישראל ומקבילה לתוכניות יוקרתיות מרחבי העולם.

תוכנית תואר שני בבנקאות ושוק ההון, הנה יישומית וייחודית ומתאימה למגוון רחב של תפקידים בעולמות התעסוקה: פירמות בתחומים הפיננסיים/כלכליים, שוק ההון ובתי השקעות, חברות ביטוח, קופות גמל, חברות תעשייה ו"היי-טק"

התנסות פרקטית בחדר עסקאות משוכלל

התוכנית עדכנית ומקצועית עם קורסים בנושאי: CYBER ,הערכת שווי, נדל"ן ומשכנתאות,   Fintech ,  מודיעין עסקי, ניהול דיגיטלי. תואר זה מאפשר הרחבה, העמקה והתמקצעות נוספת בנושאים השונים במיוחד בתחום הפיננסי בנקאי ושוק ההון המתפתח כל כך בשנים האחרונות. הקורסים הניתנים במסגרת התואר שמים דגש רב על רלוונטיות לסוגיות העכשוויות בשווקים הפיננסיים. במסגרת לימודים תואר שני בבנקאות ושוק ההון הסטודנטים יתנסו פרקטית בחדר עסקאות משוכלל, יחשפו למגוון קורסים חדשני ורלוונטי בתחומי בנקאות מתקדמת, הערכת שווי חברות, חדר עסקאות, מימון נדל"ן, בנקאות להשקעות. כמו כן במהלך הלימודים, הסטודנטים ייחשפו לעולם שוק ההון המקומי והגלובלי, למכשירי השקעה חדשניים, לעולם הבנקאות המקומי והבינלאומי וזאת על מנת לאפשר להם השתלבות מקצועית עתידית בתחום זה.

סיורים מקצועיים

במהלך התוכנית לתואר שני בבנקאות ושוק ההון יערכו סיורים לימודים מקצועיים בחברות ציבוריות עסקיות הנסחרות בבורסה בת"א.

סיורים אלו נועדו ליישומיות הלימודים ולהביא את הסטודנטים למקצועיות עוד במסגרת לימודיהם.

הסגל בתוכנית מורכב ממיטב אנשי האקדמיה והעולם העסקי בישראל בעבר ובהווה ומביאים עמם ידע מקצועי ואקדמי רב כמו גם Networking עם עולם התעסוקה לטובת בוגרי התוכנית.

הניסיון והידע של אנשי הסגל, מכינים את הסטודנטים למלא תפקידים במערכת הפיננסית, הבנקאית ומערכת שוק ההון בישראל. בנוסף לידע התאורטי הם מביאים עמם ניסיון מעשי רב מהתפקידים השונים אותם מילאו, כגון , מנכ"ל משרד האוצר, כלכלנים ראשיים בבנקים הגדולים, חברי ועדות השקעה בגופים פיננסיים גדולים וחברי דירקטוריון הבורסה לניירות ערך ועוד.

למה דווקא תואר שני בבנקאות ושוק ההון באקדמית נתניה?

תואר יחידי וייחודי בארץ
לשלב לימודים ועבודה
נבחרת המרצים
פרקטי ועדכני

תוכנית תואר שני בבנקאות ושוק ההון הנה תוכנית ייחודית מגוונת ופרקטית היחידה בארץ

ובהסמכת  המועצה להשכלה גבוהה תואמת את דרישות המעסיקים והעובדים בסקטור הפיננסי/כלכלי.

התוכנית מקנה תוארי יישומי וייחודי שמתאים למגוון רחב של תפקידים בעולמות התעסוקה בהם

פירמות בתחומים הפיננסיים-כלכליים, שוק ההון ובתי השקעות, חברות ביטוח, קופות גמל,חברות תעשייה ו"היי-טק".

תוכנית עדכנית ומקצועית עם קורסים בנושאי: CYBER ,הערכת שווי, נדל"ן ומשכנתאות , ,Fintechמודיעין עסקי, ניהול דיגיטלי.

סביבת הלימודים הנה מודרנית טכנולוגית ונעימה והמרצים מבכירי עולם האקדמיה והעולם העסקי.

התואר מהווה מקפצה לתפקידי ניהול בכירים בבתי השקעות, בנקים ופירמות פיננסיות.

תוכנית הלימוד נפרשת על שני ימי לימוד ומותאמת לעובדים במשרה מלאה במקביל ללימודי התואר.

מסגרת הלימודים:

משך הלימודים בתוכנית הוא כשנה וחצי בהתאמה מקסימלית לצרכי הסטודנטים.

תוכנית הלימודים כוללת מגוון קורסים וסמינרים בנושאים הבאים:

קורסי עקרונות*

*שלושה קורסים לבחירה

סמינר ופרויקט

סמינר ופרויקט בבנקאות ובשוק ההון

*ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים, ימי הלימוד ושעות הלימוד.

* פתיחת הכיתה תלויה במספר מינימלי של נרשמים.

• ממוצע 83 בלימודי תואר ראשון. לא נדרש מבחן . GMAT
  • התחשבות ברקע מקצועי ובהמלצות אנשי תעשיה בכירים

נימוקים אפשריים להצדקת קבלה חריגה כולל קבלה על תנאי :

המכללה מאפשרת קבלה באופן חריג של עד 10% משיעור הסטודנטים בכל תכנית לימודים, שאינם עומדים בתנאי הקבלה של המוסד מנימוקים כגון:

• נתונים אישיים ואקדמיים מיוחדים כגון עיסוק וניסיון בעל משקל בתחום הרלבנטי לפני תחילת הלימודים.
  • צרכים ייחודיים של ציבורים מגוונים בישראל.
  • הגברת ההנגשה להשכלה גבוהה בישראל לסטודנטים שהם דור ראשון להשכלה גבוהה.
  • העדפה מתקנת של אוכלוסיות מוחלשות.

• צילום תעודת זהות

יום אחרון לסמסטר ב' יום שישי, ח' תמוז תשפ"א 18.6.2021
תחילת סמסטר קיץ* יום א' ב' אב תשפ"א 11.7.2021
יום אחרון לסמסטר קיץ* יום שישי כ"ה תשרי תשפ"ב 1.10.2021
*הערה: סמסטר קיץ יהיה בתוך טווח התאריכים שצויינו, אך משכו משתנה בהתאם למסלול הלימודים. ייתכנו בחינות גם במהלך סמסטר קיץ.
ייתכנו שינויים במועדי הלימודים.
***בחלק מהפקולטות יתקיימו ימי היכרות והתמצאות לתלמידי שנה א' בשבוע שלפני תחילת שנת הלימודים או בשבוע שלפניו. הודעה תצא ממזכירות הפקולטה.

ד"ר גדי רביד תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון

ד"ר גדי רביד

דיקן בית הספר

סטודנטיות וסטודנטים יקרים

בית הספר לבנקאות ושוק ההון חרט על דיגלו הקנית ידע חדשני ואחר לסטודנטים המייעדים עצמם לשוק זה.

שוק הפיננסים פעיל, רותח, מתקדם ומשתנה בקצב מהיר, לעיתים מהיר יותר מכל שוק אחר בעולם.

כדי להיות מסוגלים להתאים לשוק זה צריך לצבור ידע עדכני של חומר תאורטי והבנה מעשית בתחום.

גם הבנקים עוברים ויעברו שינוי מהותי בעשור הקרוב הן מבחינת הידע המקצועי הנדרש והן מבחינת הפעילות מול הלקוחות הפרטיים, המוסדיים והממשלות.

במסגרת בית הספר לבנקאות ושוק ההון אנו מלמדים את הסטודנט את הידע הנדרש לצד התנסות בכלים ובמכשירים הפיננסים המודרנים הקיימים בשוק.

במסגרת התארים (הראשון והשני) אנו מכינים את הסטודנט לתפקידי ניהול מקצועי בהיבטים הרחבים של השווקים הפיננסיים והבנקים.

בברכה,

ד"ר רביד גדי, דיקן בה"ס

זיו ברקראש תוכנית בנקאות ושוק ההוןziv_barakb@walla.co.ilמידע נוסף
יעל ליברמןמרצהyaeliberman@gmail.comמידע נוסף