רוית גל, שנרצחה באכזריות אמש על-ידי בן זוגה לשעבר, הותירה אחריה שובל של כאב, תדהמה וזעם. אבל יותר מכול – זיכרונות עמוקים של חברות, מסירות ורצון אמיתי לתרום למערכת הבריאות בישראל.
אחד הפרקים הבולטים במסלול חייה בשנים האחרונות היה לימודיה לתואר שני בניהול מערכות בריאות במכללה האקדמית נתניה, שם סיימה את לימודיה בשנת תשפ"א. רוית וחברתה קרן יבור – שלמדה איתה גם בתואר הראשון בסיעוד – הגיעו יחד מהצפון, והחלו את לימודיהן לתואר שני בצפת. לאחר סמסטר אחד הרגישו שזו אינה המסגרת המתאימה עבורן, ויצאו לבדוק אפשרויות נוספות. לאחר חיפושים ובירורים בכמה מוסדות, פנו למכללה האקדמית נתניה – ושם הרגישו שמצאו את המקום הנכון.
הילה מנגוני, שלמדה איתן בתואר השני, מספרת: "מהר מאוד הרגשנו שזו הבחירה הנכונה. חיבקו אותנו, התחשבו במרחק מהצפון, התאימו את התוכנית לצרכים שלנו, הכירו לנו בקורסים קודמים ונתנו תחושה חמה שזה הבית."
בתקופת הקורונה, הלימודים התקיימו בזום, והיו קשורים באופן הדוק למה שהתרחש בשטח: "למדנו מתוך מקרים אמיתיים – כל התקופה הייתה מלאה בחקירות אפידמיולוגיות, וזה התחבר ישירות ללימודים", היא מוסיפה.
רוית הייתה תלמידה מסורה ומדויקת. "היא לא יכלה ללמוד סתם ככה בין לבין או מול הטלוויזיה – תמיד הייתה יוצאת מהבית ולומדת בספרייה של הקיבוץ. זה היה המקום שלה, עם השקט שלה, עם כרטיסיות צבעוניות – כל צבע לנושא אחר. היא עשתה הכול בשיא הרצינות, ברוגע, מתוך הקשבה, עם חוש הומור וצחוק שנון שהיינו מזהות מיד."
פרופ' הרט, דיקן בית הספר לניהול מערכות בריאות, מוסיף בכאב:
"רוית הייתה דוגמה לסטודנטית מסורה, אנושית ומקצועית. היא הייתה מוכשרת, חרוצה, וסטודנטית למופת. גם בלימודים מרחוק, בתקופה לא פשוטה, היא הפגינה מחויבות יוצאת דופן.
אנחנו זוכרים אותה כאדם נעים, שקט אך נוכח, כזה שהשאיר חותם. הידיעה על לכתה בנסיבות כה קשות ומטלטלות מכה בכולנו. ליבנו עם משפחתה וחברותיה – ובעיקר עם ילדיה. להם מצפה התמודדות לא פשוטה עם אובדן שקשה לשאת."
רוית המשיכה לעבוד כאחות בבית החולים פוריה גם לאחר סיום לימודיה. "כשהיינו נוסעות למכללה, היינו מדברות כל הדרך בטלפון. זו הייתה שותפות לדרך – בלימודים, בחיים, ברגעים הקטנים."
עכשיו נותרו רק הזיכרונות. אבל עבור קרן, הילה, וכל מי שלמד או עבד עם רוית – הזיכרון שלה ממשיך לפעום דרך כל חוויה משותפת, כל צחוק שנון, וכל כרטיסיית לימוד צבעונית שמזכירה עד כמה אפשר להיות מדויקים, מסורים – ואנושיים.
המכללה האקדמית נתניה מרכינה ראש על לכתה של רוית גל ז"ל, בוגרת בית הספר לניהול מערכות בריאות. גם חבריה וחברותיה לספסל הלימודים, שקיבלו את הבשורה הקשה, מרכינים את ראשם בעצב עמוק וכאב גדול. יהי זכרה ברוך.