בתאריך 13 למאי התקיים כנס "מניעה תחילה – מקדמים יחד עתיד בריא", ביוזמה ובשיתוף פעולה של האגודה לזכויות החולה ובית הספר לניהול מערכות בריאות במכללה האקדמית נתניה.
את הכנס יזמו וארגנו במשותף נעמה וינר, מנכ"לית האגודה לזכויות החולה, וד"ר עדי ניב-יגודה, סגן דיקן בית הספר לניהול מערכות בריאות מהמחלקה האקדמית נתניה.
הכנס עסק בדרכים לייעל את הנגשת החיסונים בישראל, להגביר את אמון הציבור, ולפתח מדיניות מבוססת נתונים ומחקר – אל מול אתגרי הבריאות של העשור הקרוב.
את האירוע פתחה פרופ' יסמין מאור, יו"ר האיגוד הישראלי למחלות זיהומיות, בהרצאה על ההתמודדויות העדכניות בתחום החיסונים.
אחריה הציגה גב' אילנה גנס, אחות מפקחת ארצית בחטיבת בריאות הציבור, כלים וטכנולוגיות דיגיטליות שיכולות להנגיש מידע רפואי אמין ולהגיע לקהלים רחבים ומגוונים.
בחלק המרכזי של הכנס הציג ד"ר עדי ניב-יגודה את ממצאי הסקר המקיף שנערך לקראתו – סקר ראשון מסוגו על עמדות הציבור בישראל בנוגע לחיסונים, אמון בצוותים רפואיים, חשיפה לפייק ניוז, ונכונות להתחסן.
בין הנתונים הבולטים:
-
60% מהמשיבים נחשפו למידע שגוי על נזקי חיסונים ברשתות החברתיות – בעיקר מתלבטים.
-
36% בלבד חשים בקיאים במידע רפואי על חיסונים.
-
91% מההורים דיווחו שחיסנו את ילדיהם לפי המלצות משרד הבריאות.
-
רבים דיווחו כי לא הוצעה להם כלל האפשרות להתחסן – דבר המעיד על פער בהנגשה מצד הצוותים הרפואיים.
כדבריה של נעמה וינר:
"על אף שההחלטה האם להתחסן היא אישית, חלה חובה על הצוות הרפואי ליידע את המטופלים על זכותם לקבל חיסונים – ובמיוחד כאלה הכלולים בסל הבריאות."
בחלקו השני של הכנס התקיימו קבוצות עבודה שעסקו בדרכים פרקטיות לקידום התחום – מהנגשה מערכתית של חיסונים, דרך שגרירי בריאות, ועד פיתוח שיטות מתן מתקדמות ומותאמות טכנולוגית. הקבוצות הונחו על ידי פרופ’ זהר מור, ד"ר רוני פרבר וגב’ מיכל שורר פרידמן.
תודה גדולה לכל המשתתפים בכנס ולנעמה וינר וד"ר עדי ניב-יגודה, שהובילו כנס חשוב, עמוק ורלוונטי מתמיד.
לכתבה המלאה שהתפרסמה ב"ישראל היום" עם ממצאי הסקר לחצו כאן