בדרך לדוקטורט: הכירו את איברהים אבו ראס מצטיין – מנהל מערכות בריאות

  • ראשי
  • בדרך לדוקטורט: הכירו את איברהים אבו ראס מצטיין – מנהל מערכות בריאות

איברהים אבו ראס בוגר מנהל מערכות בריאות שבתפקידו היה עד, לא אחת, לאלימות כלפי אנשי הצוות מצד המטופלים בחדרי המיון מקווה להביא זווית חדשה לנושא ואולי להביא לשיפור במצב

איברהים אבו ראס אחראי חדר הלם בבית חולים מאיר בכפר סבא ופרמדיק בניידת טיפול נמרץ מרחב ירקון.  אח מוסמך בוגר תואר ראשון בסיעוד שסיים לאחרונה את לימודי התואר השני במנהל מערכות בריאות במכללה האקדמית נתניה כבר עובד על התזה שלו שתעסוק בתחום האלימות נגד הצוותים הרפואיים בחדרי המיון בבתי החולים. ולא, איברהים לא בוחן את התנהגות התוקפים אלא בכוונתו להתמקד בתהליכי התקשורת של הצוותים הרפואיים ובאפשרותם לעצור ולמנוע את מקרי האלימות העתידיים.

עבור אבו ראס (29) יליד  קלנסוואה, הצלת חיים זה עניין שבשגרה. גם כאשר מזכירים לו כתבה שפורסמה עליו באחד האתרים המסקרת מקרה בה תושייתו וניסיונו הצילו מורה תושבת כפר סבא שהתמוטטה בחדר מיון ואבו ראס היה הראשון לזהות כי מדובר באירוע לב, הוא בקושי זוכר. למרות גילו הצעיר הוא נימצא בענייני החיים והמוות כבר 13 שנים לאחר שבגיל 16 התחיל להתנדב במד"א במרחב ירקון. בהמשך המסלול עשה קורס חובשים נהגים ואח"כ בחר בלימודי תואר ראשון בסיעוד. את לימודי התואר עשה בבית חולים אסף הרופא. בתחילה עבד במשך 3 שנים במחלקה הכירורגית  בבית חולים השרון  וב- 2017 עבר למחלקה לרפואה דחופה (מיון) בבית חולים מאיר בכפר סבא. כעבור שנתיים מונה לאחראי חדר הלם בבית חולים. תוך כדי העבודה השלים גם לימודי חובש רפואת חירום/פרמדיק בבית חולים אסף הרופא במסלול ייעודי לאחים מוסמכים. כיום משמש  אבו ראס גם כראש צוות בניידת טיפול נמרץ מרחב ירקון.

אבו ראס: "ב 2018 הבנתי שאני שואף קדימה ולכן התגבשה אצלי ההחלטה לפנות ללימודי מנהל מערכות בריאות. רציתי ללמוד במכללה אקדמית נתניה אבל המכללה היתה בתהליך קבלת אישורי המל"ג לתואר אז עשיתי סמסטר אחד באוניברסיטה וכאשר ניתן האישור עברתי למכללה האקדמית נתניה. במהלך התואר אני נהניתי מכל רגע. התואר במנהל מערכות בריאות פתח לי את האופקים הטמיע דפוסי חשיבה ניהולית, נתן לי כלים ופתח אופק נוסף לאקדמיה כי בזכות התואר יש לי עכשיו אפשרות ללמד בביתי הספר לסיעוד, במכללות ובחוגים לסיעוד".

עם הכלים שקבל במכללה היה אבו ראס  צריך להחליט מה לעשות בהמשך דרכו האקדמית והוא בחר לא להמתין אלא להתחיל כבר עכשיו לימודי דוקטורט בסיעוד. לדבריו הוא מאוד התרשם מהמרצים במכללה האקדמית נתניה וזה מה שדחף אותו לפנות ללימודי הדוקטורט כבר עכשיו ולא לדחות את הלימודים להמשך הדרך .

"בשנה הבאה אני מתחתן וחיי משפחה זה אחרת ואני לא רוצה שיהיה משהו שמעקב את ההתקדמות שלי. ככה שכבר היום אני עובד על הצעת המחקר שלי בנושא  אלימות כלפי אחים ואחיות במחלקות של הרפואה הדחופה בבתי החולים. שאלת המחקר היא הקשר בין מיומנויות תקשורת לבין אלימות. מה שאני מעוניין לבדוק זה את יכולות התקשורת של הצוות והשפעתם על התפרצויות האלימות. את המטופלים ואת בני משפחתם לפעמים קשה לשפוט ברגעים הקשים ולכן החלטתי להתמקד בצוות המטפל וביכולת שלהם ליצור תקשורת נכונה כדי למנוע את מקרי האלימות במטרה לתת להם גם את הכלים הנכונים להתמודד עם הבעיה.  אני חי את זה ורואה את זה בשטח. מי שיש לו יותר מיומנויות תקשורת חווה פחות אלימות".

איברהים אבו ראס

את עבודת הדוקטורט מתכנן אבו ראס לעשות באוניברסיטת ליסבון בפורטוגל כאשר הלימודים ישלבו גם את עבודת התיזה.

"זה ידרוש ממני נסיעה פעמיים בשנה והמשך למידה מרחוק אבל באמת חשוב לי להתחיל את הדוקטורט כמה שיותר מהר"

את העתיד שלו רואה אבו ראס  באקדמיה או בתחומי ההנהלה הראשית בקופת החולים בעיקר בתחומי של אבטחת איכות. "אני רוצה שתהיה לי אפשרות להוביל פרויקטים בתחום. בין היתר גם בתחום התיזה שלי כי אני חיי בתוך זה ואני חווה את זה סביבי, אם כי אישית לא עברתי או נתקלתי באלימות כלפי אבל זה כל הזמן מסביב ולכן חשוב לי לחפש פתרונות לבעיה שיכולים לדוגמא לבוא בדמות אנשי תקשורת שיתווכו בין המשפחה לצוות וכו'. אני מקווה שהדוקטורט יביא תוצאות כי זו המטרה שלי. התופעה הזו מפריע גם לציבור וגם למצב הרוח של המצוות ומשפיע על העבודה. והכוונה אינה רק לאלימות פיזית, אלימות יכולה להיות גם הרמת קול על אנשי הצוות בסגנון 'מתי התור שלי'  והכל זה עניין של איך מטפלים בזה ואיך עונים בכדי לא לסלים את המצב. אני מרגיש שהתואר במנהל מערכות בריאות קירב אותי בצורה משמעותית להשגת המטרה"

 

קרנות הוקרה וסיוע – חרבות ברזל

 

המכללה האקדמית נתניה גאה בסטודנטיות ובסטודנטים המשרתים במילואים, המתנדבים בפעילויות השונות, העוסקים בפעולות הבטחון וההגנה השונות. בתקופה מאתגרת וכואבת זו, אנו עושים כל מה שביכולתנו על-מנת לאפשר לכם להתנהל בשגרת החרום.

בנוסף למפורט במתווה ההתאמות וההקלות לכלל הסטודנטים ולמשרתים במילואים ובכוחות הבטחון, מציעה המכללה אפיקי סיוע נוספים לסטודנטים:

מענק בסך 1,000 ש"ח לסטודנטיות ולסטודנטים שגויסו בצו 8 למילואים. המענק הועבר למשרתים אשר עדכנו אותנו. במידה וטרם עשית זאת – נודה לעדכון כאן.

קרן חירום ע"ש רחל עזריה ז"ל – הקרן מעניקה מלגות לסטודנטים משרתים במילואים שנקלעו לקשיים כלכליים וכן למי שהם או בני משפחתם נפגעו באופן ישיר מהלחימה. לצורך הגשה יש להתחבר לפורטל הסטודנטים.

שירות לסיוע נפשי–  כדי להקל על הקושי הרב הנובע מהאירועים הטרגיים שאנחנו עוברים, המכללה תממן 2 פגישות עם פסיכולוג.ית לכל סטודנט.ית הזקוק.ה לכך וכן תסבסד עוד 4 פגישות בהמשך בהתאם לצורך.

השירות ניתן על ידי מכון טריאס-שריג בעל נסיון רב בעבודה במוסדות אקדמיים.  פניות ניתן להתקשר למכון בימים אי-הי, בין השעות 8:00-17:00 בטלפון 03-6483102 או גם לכתוב מייל אל [email protected]

במקרים דחופים, ניתן להתקשר גם עד שעות הערב לטלפון 054-5317899. למידע נוסף לפנות למדור מלגות: [email protected] ;

מוקדי סיוע נפשי חיצוניים, דרכם ניתן לקבל תמיכה

*      הקו החם של עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) בטלפון: 1201, שלוחה 6

*     סה"ר – סיוע והקשבה ברשת – ניתן לפנות אליהם בצ'אט דרך האתר שלהם

*      קו הסיוע והתמיכה של עמותת נט"ל (נפגעי טראומה 1-800-363-363

 

אנו מייחלים כי חג החנוכה יביא עמו אור גדול ובשורות טובות

הודעות לסטודנטים

בהתאם להוראות פיקוד העורף:

בהישמע אזעקה במכללה עליכם להגיע תוך דקה וחצי למרחבים המגונים או לגרמי המדרגות הקרובים ביותר, יש להתרחק מחלונות, תמונות ופתחים

ולהישאר במשך כעשר דקות לפחות במרחב המוגן.

 

להלן רשימת המקומות המגונים:

 

בניין 1:

קומת כניסה – חדר מורים ליד המעלית.

קומה 1 – ממ"ד סיפריה.

קומה 2 – אולפני טלוויזיה ליד המעלית.

 

 בניין 2:

גרמי המדרגות – הנמצאים בכל הקומות 0,1,2 {לרדת חצי קומה רחוק מהדלתות}

ממ"ד קומה 1- הרדיו 106 {קומת משרדים 1 -}

 

לשאלות נוספות ניתן לפנות למנהל הבטחון –   054-6929244

הודעות לסגל

תאריך:  18.10.2023 – דיור למפונים במעונות המכללה האקדמית נתניה

שלום רב,

חברת איסתא נכסים, המפעילה את מעונות הסטודנטים במכללה האקדמית נתניה החלה לשכן בשבוע שעבר, תושבים מאזור הדרום והצפון בחלק מחדרי המעונות.

מדובר על דירות סטודיו לזוגות על בסיס מקום פנוי.

כרגע הוקצו למעלה מ-20 דירות פנויות לטובת הפרויקט.

הדירות מאובזרות באופן מלא הכולל מקלחת ושירותים, מיזוג, טלוויזיה עם חיבור למחשב, מטבח ובו מיקרוגל, קומקום וכיריים חשמליים.

המגורים במעונות הינם בחינם לגמרי

יצוין לחיוב שיתוף הפעולה:

* הקהילה המקומית בקרית השרון אשר תרמה ציוד, מזון יבש חטיפים שמיכות כריות, טואלטיקה וכיו"ב.

* מאפיית לחם האופים שמסייעת גם אך לא רק בארוחות בוקר לדיירים אלה.

* הקולג'ים גם נתן לנו אפשרות להכניס את הדיירים בשעות מסוימות לבריכה ולמכון הכושר.

המעוניין להפנות משפחות מקו העימות למגורים במעונות או לסייע בתרומה של ציוד, מזון או כל דבר אחר, יפנה לשמואל לסרי מנהל מתחם המעונות בנייד 054-3261268 (אם אין מענה נא לשלוח וואטסאפ).

בע"ה יגיעו ימים טובים יותר וביחד ננצח.

בברכה,
שמואל לסרי
מנהל מתחם המעונות

תאריך:  12.10.2023

לידיעתכם : בשל המצב הבטחוני, כל הבחינות מוקפאות. נעדכן בהמשך לגבי המועדים החדשים. מאחלים לכולם ימים רגועים.

תאריך:  12.10.2023

בשלב זה לא מתקיימים לימודים ובחינות בקמפוס המכללה