השופט מאיר שמגר

הענקת תואר לשם כבוד Honoris Causa להשופט מאיר שמגר

15/05/2014

השופט שמגר הינו דמות סימלית בחברה הישראלית.  משחר ימיו מילא תפקידים מלאי אתגר, חדורי אמונה והקרבה אישית.
את ראשית דרכו האקדמית עשה באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטה בלונדון שם למד היסטוריה, פילוסופיה ומשפטים. הוא שירת בכל תנועות המחתרת – החל מהפלמ"ח וכלה באצ"ל, והיה בין גולי האצ"ל והלח"י אשר נעקרו מהמולדת ונשלחו לאפריקה הרחוקה.

עם קום המדינה שב למולדת, בשנת 1961 התמנה לפרקליט הצבאי הראשי, והקים את מערכת הממשל הצבאי בשטחים, כאשר הוא מטביע את חותמו בראיית ביטחון מפוקחת ובהומניטאריות הידועה שהוא דגל בה לאורך כל דרכו המקצועית.
בתפקידו זה עיצב את התשתית המשפטית לכל שטחי יהודה ,שומרון וחבל עזה – לאחר מלחמת ששת הימים.  עם סיום שירותו בצה"ל נתמנה מאיר שמגר להיות היועץ המשפטי לממשלה בין השנים 1968-1975,  ולאחר מכן נבחר לבית המשפט העליון ושימש כנשיאו של מוסד חשוב זה.
בבית המשפט העליון היה נושא הבשורה של זכות חופש הביטוי , ואת אמונתו זו ביטא בפסקי דין עקרוניים בנושא זה אשר נכתבו על ידו.

הנשיא שמגר שם דגש רב על חשיבות חופש הביטוי והבעת ביקורות על רשויות השלטון ועל נושאי תפקיד ברשויות אלה, מתוך אמונה שאל לו לאזרח לחשוש, וכי אי דיוק עובדתי יכול להקשות עליו בהליכים משפטיים , וחשש זה ימנע ממנו מלהביע ביקורת אשר תוחנק בעודה באיבה.

מאיר שמגר

פסיקותיו היצירתיות המעמיקות והערכיות – הטביעו חותם על המחשבה הישראלית, ושימרה מוסדות רבים כשומרי הדמוקרטיה כמו חיסיון עיתונאי שהועצם על ידי השופט שמגר. הוא ערך מהפיכה תפיסתית בכל הקשור להתנהגות כלפי נשים, והמשפט הישראלי עבר מהפיכה תפיסתית בעקבות חידושיו המשפטיים בתחום זה.

אהבתו למדינת ישראל ואהבת ישראל מצאו את ביטויים בפעילותו הציבורית, כאשר הסכים לקבל על עצמו את נשיאות הכבוד בוועד הציבורי למען שארית יהודי אתיופיה., והוא קבע כי קליטתם של עולי אתיופיה בארץ אינה שאלה כלכלית אלא תפיסה וראייה ציונית ויהודית.
היה זה השופט שמגר שהעניק תעצומות למדינת ישראל ולממשלתה להביא לגאולת יהודי אתיופיה.
לשכת עורכי הדין העניקה לו פרס מיוחד על תרומתו המשמעותית לקידום המשפט בישראל ובנימוקיה כותבת כי השופט שמגר הינו מדמויות המפתח של עולם המשפט הישראלי, אבי המערכת של המשפט הצבאי, ומוביל דרך במערכת המשפט האזרחי בישראל על כל גווניה.

הנשיא שמגר קיבל פרסים ואותות אין ספור על תרומתו לחברה, לערכים, לדמוקרטיה, לאהבת ישראל ולמורשת ישראל. עשייתו אינה יודעת לאות, והוא אינו חדל ממנה גם בתקופה זו, ומוסיף להטביע את חותמו האישי על נושאים כה חשובים בערכיותה של החברה והאומה.

על כל אלה ועל עוד רבים אשר תקצר היריעה מלפרט, החליטו המועצה האקדמית וחבר הנאמנים של האקדמית נתניה להעניק לו תואר לשם כבוד Honoris Causa .

קרנות הוקרה וסיוע – חרבות ברזל

 

המכללה האקדמית נתניה גאה בסטודנטיות ובסטודנטים המשרתים במילואים, המתנדבים בפעילויות השונות, העוסקים בפעולות הבטחון וההגנה השונות. בתקופה מאתגרת וכואבת זו, אנו עושים כל מה שביכולתנו על-מנת לאפשר לכם להתנהל בשגרת החרום.

בנוסף למפורט במתווה ההתאמות וההקלות לכלל הסטודנטים ולמשרתים במילואים ובכוחות הבטחון, מציעה המכללה אפיקי סיוע נוספים לסטודנטים:

מענק בסך 1,000 ש"ח לסטודנטיות ולסטודנטים שגויסו בצו 8 למילואים. המענק הועבר למשרתים אשר עדכנו אותנו. במידה וטרם עשית זאת – נודה לעדכון כאן.

קרן חירום ע"ש רחל עזריה ז"ל – הקרן מעניקה מלגות לסטודנטים משרתים במילואים שנקלעו לקשיים כלכליים וכן למי שהם או בני משפחתם נפגעו באופן ישיר מהלחימה. לצורך הגשה יש להתחבר לפורטל הסטודנטים.

שירות לסיוע נפשי–  כדי להקל על הקושי הרב הנובע מהאירועים הטרגיים שאנחנו עוברים, המכללה תממן 2 פגישות עם פסיכולוג.ית לכל סטודנט.ית הזקוק.ה לכך וכן תסבסד עוד 4 פגישות בהמשך בהתאם לצורך.

השירות ניתן על ידי מכון טריאס-שריג בעל נסיון רב בעבודה במוסדות אקדמיים.  פניות ניתן להתקשר למכון בימים אי-הי, בין השעות 8:00-17:00 בטלפון 03-6483102 או גם לכתוב מייל אל [email protected]

במקרים דחופים, ניתן להתקשר גם עד שעות הערב לטלפון 054-5317899. למידע נוסף לפנות למדור מלגות: [email protected] ;

מוקדי סיוע נפשי חיצוניים, דרכם ניתן לקבל תמיכה

*      הקו החם של עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) בטלפון: 1201, שלוחה 6

*     סה"ר – סיוע והקשבה ברשת – ניתן לפנות אליהם בצ'אט דרך האתר שלהם

*      קו הסיוע והתמיכה של עמותת נט"ל (נפגעי טראומה 1-800-363-363

 

אנו מייחלים כי חג החנוכה יביא עמו אור גדול ובשורות טובות

הודעות לסטודנטים

בהתאם להוראות פיקוד העורף:

בהישמע אזעקה במכללה עליכם להגיע תוך דקה וחצי למרחבים המגונים או לגרמי המדרגות הקרובים ביותר, יש להתרחק מחלונות, תמונות ופתחים

ולהישאר במשך כעשר דקות לפחות במרחב המוגן.

 

להלן רשימת המקומות המגונים:

 

בניין 1:

קומת כניסה – חדר מורים ליד המעלית.

קומה 1 – ממ"ד סיפריה.

קומה 2 – אולפני טלוויזיה ליד המעלית.

 

 בניין 2:

גרמי המדרגות – הנמצאים בכל הקומות 0,1,2 {לרדת חצי קומה רחוק מהדלתות}

ממ"ד קומה 1- הרדיו 106 {קומת משרדים 1 -}

 

לשאלות נוספות ניתן לפנות למנהל הבטחון –   054-6929244

הודעות לסגל

תאריך:  18.10.2023 – דיור למפונים במעונות המכללה האקדמית נתניה

שלום רב,

חברת איסתא נכסים, המפעילה את מעונות הסטודנטים במכללה האקדמית נתניה החלה לשכן בשבוע שעבר, תושבים מאזור הדרום והצפון בחלק מחדרי המעונות.

מדובר על דירות סטודיו לזוגות על בסיס מקום פנוי.

כרגע הוקצו למעלה מ-20 דירות פנויות לטובת הפרויקט.

הדירות מאובזרות באופן מלא הכולל מקלחת ושירותים, מיזוג, טלוויזיה עם חיבור למחשב, מטבח ובו מיקרוגל, קומקום וכיריים חשמליים.

המגורים במעונות הינם בחינם לגמרי

יצוין לחיוב שיתוף הפעולה:

* הקהילה המקומית בקרית השרון אשר תרמה ציוד, מזון יבש חטיפים שמיכות כריות, טואלטיקה וכיו"ב.

* מאפיית לחם האופים שמסייעת גם אך לא רק בארוחות בוקר לדיירים אלה.

* הקולג'ים גם נתן לנו אפשרות להכניס את הדיירים בשעות מסוימות לבריכה ולמכון הכושר.

המעוניין להפנות משפחות מקו העימות למגורים במעונות או לסייע בתרומה של ציוד, מזון או כל דבר אחר, יפנה לשמואל לסרי מנהל מתחם המעונות בנייד 054-3261268 (אם אין מענה נא לשלוח וואטסאפ).

בע"ה יגיעו ימים טובים יותר וביחד ננצח.

בברכה,
שמואל לסרי
מנהל מתחם המעונות

תאריך:  12.10.2023

לידיעתכם : בשל המצב הבטחוני, כל הבחינות מוקפאות. נעדכן בהמשך לגבי המועדים החדשים. מאחלים לכולם ימים רגועים.

תאריך:  12.10.2023

בשלב זה לא מתקיימים לימודים ובחינות בקמפוס המכללה