תלמידי תוכנית פרחי הייטק מספרים

  • ראשי
  • תלמידי תוכנית פרחי הייטק מספרים

תוכן עניינים

מתן תבור, שירה מדר ורוני וולטרס, תלמידי תוכנית פרחי הייטק מספרים על התוכנית

תלמידים מצטיינים שחולמים על קריירה בתחום ההייטק יכולים בזכות התוכנית פרחי הייטק שמובילה האקדמית נתניה לממש את השאיפה הזו כבר במסגרת תואר בזמן התיכון. לימודים באקדמיה כבר בגיל צעיר, מאתגרים ומפתחים את היכולות והכישורים שלהם ובעיקר מציבים את הבוגרים בעמדת יתרון משמעותית על פני בני גילם בכל מה שנוגע בהתקדמות המקצועית שלהם. לימודים בתיכון הם גם דרך מצוינת לצבור כלים מקצועיים כדי להגיע לתפקידים משמעותיים בצבא ובהמשך לא לעצור את החיים בשביל תואר ראשון, לזכות ביתרון תעסוקתי משמעותי ולהשתלב בהמשך בענפים המבוקשים של ענף ההייטק.

תוכנית לימודי מדעי המחשב והמתמטיקה הייחודית המכינה את בוגרי כיתות ח' מצטיינים וחדורי מוטיבציה לקראת התואר בוגר .B.Sc למדעים במדעי המחשב שאת רובו הם מסיימים בד בבד עם לימודיהם בבית הספר.

חשוב להביא בחשבון שלימודים בזמן התיכון יוצרים עומס לא קטן וצריך לשקול אם ניתן לשלב בצורה מוצלחת בין ההכנה לבגרות לבין הקורסים באקדמיה.  עם זאת בעידן בו הצעירים שואפים להוכיח את עצמם כבר מגיל מאוד צעיר רבים מהם מצליחים לגבור על העומס ולשלב בהצלחה רבה בין הלימודים בתיכון והלימודים האקדמיים ואף לא לוותר על חיי החברה החשובים כל כך בגיל ההתבגרות.

כאשר עומדים בפני השיקול אם להיכנס לתוכנית הלימודים, שהיא אכן אינטנסיבית ומאתגרת אולי כדאי לשמוע את התרשמותם של התלמידים הלומדים עכשיו במסגרת התוכנית.

מתן תבור בן 17.5 מנתניה  עולה לי"ב, סיים שנה שלישית בתוכנית פרחי הייטק:

"היתי לקראת כיתה ט' כאשר נרשמתי לתוכנית פרחי הייטק. נחשפתי לאפשרות הזו לעשות תואר  עוד במהלך התיכון כבר לפני כן מכיוון שחבר שלי המבוגר ממני כבר היה לקראת סוף התואר שלו במסלול הזה.  ידעתי שזה הביא לו הרבה, היום הוא לקראת שחרור מהצבא וכבר מקבל הצעות עבודה מחברות הייטק.  מעבר לזה תמיד התעניינתי במחשבים וזו נראתה עבורי פלטפורמה טובה להעמיק יותר בנושא. ניסיתי את השנה הראשונה ואהבתי. היה לי כיף, היה לי מעניין הכרתי חברים, יש לנו שנתון מעולה, כיתה מגובשת".

שילבתי גם כדורסל עד השנה השלישית

"בשנה הראשונה זה היה יחסית לא קשה כי זה היה רק קורס אחד בשבוע. בשנה השנייה כבר היו שני קורסים וזה כבר היה יותר מאתגר. בנוסף ללימודים גם שחקתי בקבוצת כדורסל אז היה צריך לשלב בין הזמנים לעשות סידרי עדיפויות מה חשוב יותר. בסופו של דבר בשנה הנוכחית כבר וויתרתי על הכדורסל בעיקר בגלל הבגרויות. בכל מקרה עם תכנון זמנים נכון אפשר לעמוד בזה. צריך ללמוד למבחנים כמו שצריך, צריך לעשות את המטלות. עכשיו בסמסטר קיץ היתה לי בחינה בקורס, יום לפני הבגרות בלשון ולכן תכנון זמנים הוא חשוב".

יש זמן גם לחברים
מתן תבור

"למרות הלוז הצפוף אני עדיין ניפגש עם חברים ועושה דברים שאני אוהב לעשות. לימודי התואר לא משתקים אותי מבחינת זמנים, אני מוצא את הזמן לדברים נוספים. ההורים מאוד מעודדים אותי במהלך התואר. בשנה הבאה אני כבר אמור להגיש את הבקשה לדחיית שירות. היו לי מעט ספקות בעניין בשל הגיוס המאוחר יחסית אבל בסופו של דבר זה לא משהו כזה רציני, בסך הכל אתגייס כמה חודשים אחרי כולם כאשר מצד שני, ברור לי שאני מקדים את כל האחרים ברגע שאני יוצא בגיל 19 עם תואר ראשון".

"הלימודים עצמם מעניינים, אני אוהב את הקורסים של התכנות שהם כיפיים. יש אחלה מרצים ומתרגלים, מעבירים ומארגנים את החומר בצורה טובה, תמיד יש עם מי לדבר כאשר צריך עזרה. החברים שלי בהתחלה נדהמו מהתוכנית שלי ללמוד. שאלו איך אני אצליח להספיק הכל, היום הם מבינים שזה משהו גדול שייתן לי יתרון משמעותי מטורף".

שירה מדר  בת 18 ממושב גאולים, סיימה שנה רביעית בתוכנית פרחי הייטק :

"אני וכל החברים שלי קיבלנו מכתבים הביתה על התוכנית. האמת שכלל לא שמתי לב לזה בהתחלה אבל החברים שלי בכיתה התחילו לדבר על זה. בכלל לא חשבתי על האופציה הזו, זה לא משהו שניראה לי ריאלי. גם מבחינה חברתית לא ידעתי איך זה יעבוד עבורי, אבל אמרתי לעצמי שאני אתחיל ואז אני אדע איך זה מסתדר. אז החלטתי לנסות. הצטרפתי שנה ראשונה וזה היה לא פשוט, לקבל בבום את נושא מדעי המחשב, הרי אין דומה לזה בחטיבת הביניים. ואז היתה לי התלבטות כן רוצה או שאולי זה פחות עובד עבורי אבל באמצע הסמסטר השלישי קיבלתי ציון מאוד גבוהה והבנתי שאם תופסים את זה אז תופסים את זה ובסופו של דבר הצלחתי לשלב הכל, גם חברים, גם ציונים גבוהים וגם את הלימודים בבית הספר ומשם הכל עבד".

באקדמיה פתאום מתיחסים אליך כבוגר, זה הציל לי את התיכון
שירה מדר

"הלימודים עצמם מאוד מענייניים. אפילו הציל לי את התיכון כי בתיכון פחות התעניינתי . באקדמיה פתאום התייחסו אלי כ"ילדה גדולה" והתוכן ברמה גבוהה וזה עניין בטירוף ונתן דרייב להמשיך. החברים מבית הספר והמורים מחמיאים כל הזמן, כך שקיבתי הרבה מאוד חיזוקים חיובים. ההורים כמובן מאוד תמכו, אמרו לי שכל עוד זה עושה לי טוב ושאני לא בלחץ אז כדאי להמשיך".

"וזה לא שאין לחץ למשל קרה שהיתה לי בחינה בתואר יום לפני מתכונת ויומיים אחרי מתכונת. אבל בית הספר שלי ספציפית הוא בית ספר שמאוד תמך היו מאוד מתחשבים. אצלינו יש מישהי שאחראית על התלמידים המצטיינים בבית הספר וממש דואגת שהלוז יהיה נקי כמה שיותר. זה הוריד ממני המון לחץ".

 

שיעוריפ פרטיים לסטודנטים בוגרים

"גם חברתית היה מאוד מעניין העובדה שיש סטודנטים בוגרים ויצא שהם עזרו לנו וגם אנחנו עזרנו להם. אפילו עשיתי שיעורים פרטיים לכמה.

בכללי לא היו דברים שהתואר מנע ממני לעשות. עכשיו אני לקראת השנה החמישית ואני מאוד מתרגשת כי סוף סוף זה עומד להיות רק לימודי התואר בלי בית הספר ואני אוכל להשקיע את כולי בתואר. בתקופת התיכון זה לא היה קל לסיים את בית הספר ב 16:00 ומשם להמשיך ללימודי התואר. עכשיו כשכל הראש שלי יהיה פנוי רק לזה זה יהיה ממש טוב. קצת מבאס שעכשיו זה התקופה של הקורונה והלימודים הם מהבית שיהיה חסר לי מהתחושה שאני סטודנטית".

רוני וולטרס בת 19, מנתניה מסיימת בקרוב את השנה האחרונה בתואר

"גם אני קיבלתי מיכתב בכיתה ח' שמזמין  לבוא למפגש מתעניינים. ושמעתי על התוכנית הזו מחברה שעתה את התואר כמה שנים לפני אז הלכתי לשמוע. ההתעניינות לא בא משום מקום, אני מגיע מבית שיש בו הרבה עניין בתחום אבל בכיתה ט' זה עוד היה קצת רחוק ממני".

שפת java

"הקורס הראשון שלמדתי היה שפת java, שהיה מאוד מעניין והמרצה היה אלוף וזה מה שחיבר אותי בקלות לתחום וגרם לי להבין שזה המקום הנכון עבורי. האתגר הגדול הוא באמת לשלב את לימודי התואר והלימודים בתיכון וגם צריך זמן לחברים."

רוני וולטרס 2

"היו תקופות שזה היה קשה ונדרשתי להשקיע קצת יותר. בהתחלה הייתי קצת בלחץ מהעניין שאולי לא יהיה לי זמן לחברים או לנושאים החברתיים בתיכון כמו ירידים והצגת סוף שנה בי"ב דברים שלא רציתי לוותר עליהם. אבל בסופו של דבר לא ויתרתי על הדברים הגדולים.

הזדמנות ממש מיוחדת

המשפחה שלי היתה מאוד תומכת ובלל שאני בא מבית שעוסק בתחום אז גם זכיתי לעזרה אפילו בנושא הטכני. הם כמובן לא רצו שאוותר אבל השאירו את ההחלטה בידי . עתה רק עוד כמה מבחנים והתואר מאחורי.

תוכנית פרחי הייטק היא הזדמנות ממש מיוחדת ומה שחשוב זה לקחת אותה ברצינות וככל שמבינים יותר מוקדם שצריך להשקיע יהיה יותר קל לשלב את כל הדברים בהמשך. זה אפשרי וזה יוצא מעולה. עכשיו אני כבר מתרגשת לקראת הגיוס"

שתף באמצעות

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
שיתוף ב email
אימייל
שיתוף ב print
הדפסה
מיון חדשות ועדכונים
קטגוריות
אירועים קרובים
מה עוד חדש?
קישורים שימושיים

קרנות הוקרה וסיוע – חרבות ברזל

 

המכללה האקדמית נתניה גאה בסטודנטיות ובסטודנטים המשרתים במילואים, המתנדבים בפעילויות השונות, העוסקים בפעולות הבטחון וההגנה השונות. בתקופה מאתגרת וכואבת זו, אנו עושים כל מה שביכולתנו על-מנת לאפשר לכם להתנהל בשגרת החרום.

בנוסף למפורט במתווה ההתאמות וההקלות לכלל הסטודנטים ולמשרתים במילואים ובכוחות הבטחון, מציעה המכללה אפיקי סיוע נוספים לסטודנטים:

מענק בסך 1,000 ש"ח לסטודנטיות ולסטודנטים שגויסו בצו 8 למילואים. המענק הועבר למשרתים אשר עדכנו אותנו. במידה וטרם עשית זאת – נודה לעדכון כאן.

קרן חירום ע"ש רחל עזריה ז"ל – הקרן מעניקה מלגות לסטודנטים משרתים במילואים שנקלעו לקשיים כלכליים וכן למי שהם או בני משפחתם נפגעו באופן ישיר מהלחימה. לצורך הגשה יש להתחבר לפורטל הסטודנטים.

שירות לסיוע נפשי–  כדי להקל על הקושי הרב הנובע מהאירועים הטרגיים שאנחנו עוברים, המכללה תממן 2 פגישות עם פסיכולוג.ית לכל סטודנט.ית הזקוק.ה לכך וכן תסבסד עוד 4 פגישות בהמשך בהתאם לצורך.

השירות ניתן על ידי מכון טריאס-שריג בעל נסיון רב בעבודה במוסדות אקדמיים.  פניות ניתן להתקשר למכון בימים אי-הי, בין השעות 8:00-17:00 בטלפון 03-6483102 או גם לכתוב מייל אל [email protected]

במקרים דחופים, ניתן להתקשר גם עד שעות הערב לטלפון 054-5317899. למידע נוסף לפנות למדור מלגות: [email protected] ;

מוקדי סיוע נפשי חיצוניים, דרכם ניתן לקבל תמיכה

*      הקו החם של עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) בטלפון: 1201, שלוחה 6

*     סה"ר – סיוע והקשבה ברשת – ניתן לפנות אליהם בצ'אט דרך האתר שלהם

*      קו הסיוע והתמיכה של עמותת נט"ל (נפגעי טראומה 1-800-363-363

 

אנו מייחלים כי חג החנוכה יביא עמו אור גדול ובשורות טובות

הודעות לסטודנטים

בהתאם להוראות פיקוד העורף:

בהישמע אזעקה במכללה עליכם להגיע תוך דקה וחצי למרחבים המגונים או לגרמי המדרגות הקרובים ביותר, יש להתרחק מחלונות, תמונות ופתחים

ולהישאר במשך כעשר דקות לפחות במרחב המוגן.

 

להלן רשימת המקומות המגונים:

 

בניין 1:

קומת כניסה – חדר מורים ליד המעלית.

קומה 1 – ממ"ד סיפריה.

קומה 2 – אולפני טלוויזיה ליד המעלית.

 

 בניין 2:

גרמי המדרגות – הנמצאים בכל הקומות 0,1,2 {לרדת חצי קומה רחוק מהדלתות}

ממ"ד קומה 1- הרדיו 106 {קומת משרדים 1 -}

 

לשאלות נוספות ניתן לפנות למנהל הבטחון –   054-6929244

הודעות לסגל

תאריך:  18.10.2023 – דיור למפונים במעונות המכללה האקדמית נתניה

שלום רב,

חברת איסתא נכסים, המפעילה את מעונות הסטודנטים במכללה האקדמית נתניה החלה לשכן בשבוע שעבר, תושבים מאזור הדרום והצפון בחלק מחדרי המעונות.

מדובר על דירות סטודיו לזוגות על בסיס מקום פנוי.

כרגע הוקצו למעלה מ-20 דירות פנויות לטובת הפרויקט.

הדירות מאובזרות באופן מלא הכולל מקלחת ושירותים, מיזוג, טלוויזיה עם חיבור למחשב, מטבח ובו מיקרוגל, קומקום וכיריים חשמליים.

המגורים במעונות הינם בחינם לגמרי

יצוין לחיוב שיתוף הפעולה:

* הקהילה המקומית בקרית השרון אשר תרמה ציוד, מזון יבש חטיפים שמיכות כריות, טואלטיקה וכיו"ב.

* מאפיית לחם האופים שמסייעת גם אך לא רק בארוחות בוקר לדיירים אלה.

* הקולג'ים גם נתן לנו אפשרות להכניס את הדיירים בשעות מסוימות לבריכה ולמכון הכושר.

המעוניין להפנות משפחות מקו העימות למגורים במעונות או לסייע בתרומה של ציוד, מזון או כל דבר אחר, יפנה לשמואל לסרי מנהל מתחם המעונות בנייד 054-3261268 (אם אין מענה נא לשלוח וואטסאפ).

בע"ה יגיעו ימים טובים יותר וביחד ננצח.

בברכה,
שמואל לסרי
מנהל מתחם המעונות

תאריך:  12.10.2023

לידיעתכם : בשל המצב הבטחוני, כל הבחינות מוקפאות. נעדכן בהמשך לגבי המועדים החדשים. מאחלים לכולם ימים רגועים.

תאריך:  12.10.2023

בשלב זה לא מתקיימים לימודים ובחינות בקמפוס המכללה