לימודי תואר ראשון במשפטים מעל גיל 50

  • ראשי
  • לימודי תואר ראשון במשפטים מעל גיל 50

הגעתם לגיל 50 ואתם חושבים שמאוחר מידי להגשים את החלום ללמוד לימודי תואר ראשון במשפטים? ההפך הוא הנכון. כיום, בניגוד לעבר, לימודים בגיל 50 או לימודים מעל גיל 50 שכיחים ומקובלים יותר, לא מעט בזכות פיתוחן של תוכניות לימודים מגוונות ומובנות, המקלות על המעוניינים להצטרף אליהן.
לימודי תואר ראשון במשפטים יכולים לתת קפיצת מדרגה בקריירה גם לאחר המון שנות עבודה, ונותנים לנו את האופציה להנות מידע פרקטי להמשך הקריירה שלנו ויכולת להגדיל לנו את השכר והתגמול בעבודה הנוכחית לעומת אדם אשר אין לו בסיס אקדמאי.

מחשבה להסבת מקצוע

בנוסף גם ניתנת לנו האופציה לשנות את המקצוע בו בחרנו ולעשות הסבה מקצועית לעריכת דין, כמובן שזה דורש התמחות ומעבר של מבחני הלשכה אך בגיל 50 התעסוקה הנוכחית היא יותר מקצועית ולכן יש את האופציה לבחור להתקדם בחיינו בתחום שמעניין אותנו ללא כל הפרעה. מקצוע המשפטים הוא רלוונטי לכל גיל, אפשר להתחיל ללמוד אותו ואפילו להצליח מאוד גם באמצע החיים כשיש עבודה ותואר ראשון בתחום אחר. משפטים הוא בין התארים הבודדים שתמיד נשאר רלוונטי ומתאים בכל שלב במסלול החיים לא משנה במה בחרתם ללמוד או לעסוק. תואר ראשון בלימודי משפטים ניתן לשלב עם עבודה קיימת וחיי שיגרה ולכן התואר לא יפגע לנו בחיי היום יום אליהם אנו רגילים זה מכבר. אלא ירענן לנו את סדר היום והשיגרה אליה התרגלנו במהלך השנים.

מדוע כדאי לנו ללמוד משפטים דווקא בהגיענו לגיל 50?

בגיל 50 על-פי חוק בישראל לא חייבים תעודת בגרות אלא 12 שנות לימוד בלבד כדי להתקבל ללימודי תואר ראשון. בנוסף לכך הכלים הניתנים לסטודנטים בגילאים הללו הינם מרובים החל ממתן עזרה וסיוע לימודי והנגשת חומרים לימודיים מה שמעניק תחושת ביטחון למרות פערי הגילאים אשר קיימים במסלולי תואר ראשון בדרך כלל.

האם ניתן ללמוד תואר ראשון במשפטים גם בגיל 50?

במכללת נתניה תנאי הקבלה הינם נוחים ומתחשבים בכל סטודנט, החל ממכינות קדם אקדמיות לבעלי 12 שנות לימוד ללא בגרות, לסטודנטים בעלי פסיכומטרי נמוך, או תעודת בגרות מלאה, בנוסף לכך אנשי קריירה אשר בעלי עבודה יציבה ורוצים לשלב עצמם בתואר ימצאו תוכנית שנתית נוחה אשר ניתן לשלבה בשגרת החיים, ובכך יוכלו לאפשר לעצמם לעבוד ללמוד ולנהל חיי משפחה.
המכללה דואגת לתת אפשרויות התמחות ועבודה גם במהלך התואר בנושא המשפטי שבו תרצו לעסוק ובכך מבריגה אותכם בשוק העבודה עוד לפני סיום התואר.
בנוסף לכך מכיוון שהינכם בני 50 ישנם אופציות למכינות ייעודיות לגילאים המבוגרים אשר נותנת כלים להצלחה בתואר עצמו ומכניסה אותנו באופן הדרגתי ללימודים לאחר הרבה שנים כמו כן, מכינות טומנות בחובן גם קורסים אשר יכולים להשפיע עלינו בתואר עצמו ולתת לנו נקודת פתיחה שונה משאר הסטודנטים.

שתף באמצעות

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
שיתוף ב email
אימייל
שיתוף ב print
הדפסה
מיון חדשות ועדכונים
קטגוריות
אירועים קרובים
מה עוד חדש?
קישורים שימושיים

קרנות הוקרה וסיוע – חרבות ברזל

 

המכללה האקדמית נתניה גאה בסטודנטיות ובסטודנטים המשרתים במילואים, המתנדבים בפעילויות השונות, העוסקים בפעולות הבטחון וההגנה השונות. בתקופה מאתגרת וכואבת זו, אנו עושים כל מה שביכולתנו על-מנת לאפשר לכם להתנהל בשגרת החרום.

בנוסף למפורט במתווה ההתאמות וההקלות לכלל הסטודנטים ולמשרתים במילואים ובכוחות הבטחון, מציעה המכללה אפיקי סיוע נוספים לסטודנטים:

מענק בסך 1,000 ש"ח לסטודנטיות ולסטודנטים שגויסו בצו 8 למילואים. המענק הועבר למשרתים אשר עדכנו אותנו. במידה וטרם עשית זאת – נודה לעדכון כאן.

קרן חירום ע"ש רחל עזריה ז"ל – הקרן מעניקה מלגות לסטודנטים משרתים במילואים שנקלעו לקשיים כלכליים וכן למי שהם או בני משפחתם נפגעו באופן ישיר מהלחימה. לצורך הגשה יש להתחבר לפורטל הסטודנטים.

שירות לסיוע נפשי–  כדי להקל על הקושי הרב הנובע מהאירועים הטרגיים שאנחנו עוברים, המכללה תממן 2 פגישות עם פסיכולוג.ית לכל סטודנט.ית הזקוק.ה לכך וכן תסבסד עוד 4 פגישות בהמשך בהתאם לצורך.

השירות ניתן על ידי מכון טריאס-שריג בעל נסיון רב בעבודה במוסדות אקדמיים.  פניות ניתן להתקשר למכון בימים אי-הי, בין השעות 8:00-17:00 בטלפון 03-6483102 או גם לכתוב מייל אל [email protected]

במקרים דחופים, ניתן להתקשר גם עד שעות הערב לטלפון 054-5317899. למידע נוסף לפנות למדור מלגות: [email protected] ;

מוקדי סיוע נפשי חיצוניים, דרכם ניתן לקבל תמיכה

*      הקו החם של עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) בטלפון: 1201, שלוחה 6

*     סה"ר – סיוע והקשבה ברשת – ניתן לפנות אליהם בצ'אט דרך האתר שלהם

*      קו הסיוע והתמיכה של עמותת נט"ל (נפגעי טראומה 1-800-363-363

 

אנו מייחלים כי חג החנוכה יביא עמו אור גדול ובשורות טובות

הודעות לסטודנטים

בהתאם להוראות פיקוד העורף:

בהישמע אזעקה במכללה עליכם להגיע תוך דקה וחצי למרחבים המגונים או לגרמי המדרגות הקרובים ביותר, יש להתרחק מחלונות, תמונות ופתחים

ולהישאר במשך כעשר דקות לפחות במרחב המוגן.

 

להלן רשימת המקומות המגונים:

 

בניין 1:

קומת כניסה – חדר מורים ליד המעלית.

קומה 1 – ממ"ד סיפריה.

קומה 2 – אולפני טלוויזיה ליד המעלית.

 

 בניין 2:

גרמי המדרגות – הנמצאים בכל הקומות 0,1,2 {לרדת חצי קומה רחוק מהדלתות}

ממ"ד קומה 1- הרדיו 106 {קומת משרדים 1 -}

 

לשאלות נוספות ניתן לפנות למנהל הבטחון –   054-6929244

הודעות לסגל

תאריך:  18.10.2023 – דיור למפונים במעונות המכללה האקדמית נתניה

שלום רב,

חברת איסתא נכסים, המפעילה את מעונות הסטודנטים במכללה האקדמית נתניה החלה לשכן בשבוע שעבר, תושבים מאזור הדרום והצפון בחלק מחדרי המעונות.

מדובר על דירות סטודיו לזוגות על בסיס מקום פנוי.

כרגע הוקצו למעלה מ-20 דירות פנויות לטובת הפרויקט.

הדירות מאובזרות באופן מלא הכולל מקלחת ושירותים, מיזוג, טלוויזיה עם חיבור למחשב, מטבח ובו מיקרוגל, קומקום וכיריים חשמליים.

המגורים במעונות הינם בחינם לגמרי

יצוין לחיוב שיתוף הפעולה:

* הקהילה המקומית בקרית השרון אשר תרמה ציוד, מזון יבש חטיפים שמיכות כריות, טואלטיקה וכיו"ב.

* מאפיית לחם האופים שמסייעת גם אך לא רק בארוחות בוקר לדיירים אלה.

* הקולג'ים גם נתן לנו אפשרות להכניס את הדיירים בשעות מסוימות לבריכה ולמכון הכושר.

המעוניין להפנות משפחות מקו העימות למגורים במעונות או לסייע בתרומה של ציוד, מזון או כל דבר אחר, יפנה לשמואל לסרי מנהל מתחם המעונות בנייד 054-3261268 (אם אין מענה נא לשלוח וואטסאפ).

בע"ה יגיעו ימים טובים יותר וביחד ננצח.

בברכה,
שמואל לסרי
מנהל מתחם המעונות

תאריך:  12.10.2023

לידיעתכם : בשל המצב הבטחוני, כל הבחינות מוקפאות. נעדכן בהמשך לגבי המועדים החדשים. מאחלים לכולם ימים רגועים.

תאריך:  12.10.2023

בשלב זה לא מתקיימים לימודים ובחינות בקמפוס המכללה