אודות לימודי נדל"ן

דיקן- פרופ' אהרון נמדר, סגן דיקן – ד"ר עמיחי קרנר
משך הלימודים: 4 סמסטרים

כללי
בית הספר לנדל"ן של המכללה האקדמית נתניה מקיים תכנית לימודים חדשנית, ייחודית וראשונה מסוגה, לתואר שני בנדל"ן שמטרתה הקניית ארגז כלים מקצועי ואקדמי להתמחות בתחום הנדל"ן.

מסגרות הלימוד מתמקדות בהיבטים השונים של תחום הנדל"ן והמשותף בין כולם, היא הגישה הבינתחומית המשלבת מגוון רחב של תחומים וביניהם: שיווק, ניהול, מימון, תכנון, התחדשות עירונית, הערכות שווי, היבטים משפטיים, השקעות ועוד. יתרונו של היקף התחומים הנרחב הוא בהכשרת תלמידים לקראת תפקוד כאנשי מקצוע בעלי בסיס ידע רחב וראייה מדעית-חברתית אינטגרטיבית של  תחום הנדל"ן.

חשיבותו של תחום הנדל"ן בישראל

לאורך כל השנים, מאז קום מדינת ישראל, תחום הנדל"ן בכלל ונושא הדיור בפרט תפס את תשומת הלב של הציבור בישראל. ענף הנדל"ן, לאור היותו משאב מוגבל ויקר ערך, הינו אחד מענפים המרכזים בכל משק מודרני, (וכך גם בישראל) והוא משמש כגורם משמעותי (קטליזאטור) בתהליך התפתחותו של המשק בישראל.

אחד התנאים ההכרחיים לקיומו של שוק נדל"ן משוכלל ותחרותי, (כמו כל ענף כלכלי) הוא זמינות למידע ויכולת ניתוח איכותי של אותו מידע בכלים מחקריים מתקדמים. שוק נדל"ן משוכלל יאפשר לפעול באופן רציונאלי תוך מזעור גורמי אי הודאות ופיזור הסיכונים שאינם אינהרטים לתחום הנדל"ן.

בשנים האחרונות, עומד בראש סדר היום הציבורי, ניסיון להתמודד עם התייקרות חריגה של מחירי הדירות בישראל (בפרט באזורי הביקוש). כתגובה להתייקרות זו וכניסיון לבלום את עליית מחירי הדיור, ניתן לראות צעדים "חריגים" של הרשויות השונות. מטרתם של כלים אלה על ידי הרשויות השונות היתה להגדיל את היצע הדירות ולהקטין את הביקושים. השימוש בכלים שנקטו בהם הרשויות מחייב ידע מוקדם על תחום הנדל"ן, השכלה מקצועית מתאימה ושימוש נכון בכלי ניתוח מתקדמים במטרה לזהות ולאפיין את המגמות בשוק הנדל"ן ולהגיב בהתאם.

לרוב, סוגיות נדל"ניות הינן מורכבות, רב גוניות ורב תחומיות. הן משלבות בין מספר מערכות המקיימות ביניהם יחסי גומלין: מערכות כלכליות, חברתיות, משפטיות סביבתיות, תעסוקתיות ועוד. לאור זאת, ההתמודדות עם בעיות הנדל"ן דורשת ידע מקצועי מקיף המתפרש על מגוון רב של תחומים ומחייב התמקצעות המאגדת בתוכה היבטים תכנוניים, כלכלים, מיסויים, שיווקים, מימונים, ניהולים, משפטים וכו'.

על רקע הצורך באנשי מקצוע בתחום הנדל"ן, בעלי ידע בתחומים מורכבים אלה, התפתח בעשורים האחרונים באוניברסיטאות רבות בעולם תחום אקדמי של לימודי נדל"ן המכשיר כוח אדם למחקר, לניהול, לתכנון, ולעבודה מעשית בתחום הנדל"ן.

נוכח העובדה כי בשנים האחרונות גוברת מאוד ההתעניינות בתחום הנדל"ן, ולאור הצורך להפעיל כלים ניהוליים וכלכליים מורכבים מתחומים שונים כדי להתמודד עם האתגר הנדל"ני ועם איתור דרכי הניצול האופטימלי של הנדל"ן, נבנתה תוכנית הלימודים החדשה בלימודי תואר שני בנדל"ן. קורסי התוכנית מספקים לסטודנטים רקע אקדמי ומעשי מתקדם בתחום הנדל"ן.

אוניברסיטאות יוקרתיות בעולם מקיימות תוכניות ללימודי נדל"ן (Real Estate) לתואר שני. כך למשל:
Harvard University; New York University (NYU); Massachusetts Institute of Technology (MIT); Columbia University; Cambridge University; London School of Economics; Oxford Brookes University; Hong Kong University; Berlin University of Technology.

סיור לימודי לחו"ל

במסגרת התכנית ללימודי M.A בנדל"ן תצא משלחת שנתית לסיור לימודי בחו"ל

מטרת הסיור היא לאפשר למשתתפים למידה ייעודית של עולם עסקאות הנדל"ן הבינלאומיות, תוך יצירת קשרים עם חברות נדל"ן, פרוייקטים נדלנים מיוחדים, בנקים למימון, בנקי השקעות, ברוקרים  ועוד.

הסטודנטים בין היתר ילמדו הרצאות אקדמיות ומצגות על ידי מרצים מהאקדמיה, אנשי עסקים ומנהלים מקומיים בכירים בתחום הנדל"ן. כמו כן, הסטודנטים ישתתפו בסיורים לאתרי נדל"ן ולפרויקטים מיוחדים בכל אחת מן הערים בהן תבקר המשלחת.
בשנה"ל תשע"ד יצאו תלמידי המחזור הראשון של בית הספר לנדל"ן לסיור לימודי במנהטן, ארה"ב.
בין היתר נערכו סיורים אקדמיים בשכונת הארלם, ברכבת התחתית, בחברות בניה גדולות, במשרדי עורכי דין ובאוניברסיטה יוקרתית במנהטן.
  • יעד הסיור הלימודי יקבע מדי שנה ע"פ החלטת הנהלת בית הספר.

*           ההשתתפות כרוכה בתשלום נפרד מעבר לשכר הלימוד ללימודי תואר שני בנדל"ן,
אומדני עלות יפורסמו לקראת צאתה של כל משלחת.

**         יציאת המשלחת מותנית במספר משתתפים מינימאלי ובהתאם לדרישות המכללה.

תכנית הרדיו "קול הנדל"ן" של בית הספר לנדל"ן ע"ש רוני צארום

במסגרת שת"פ בין בית הספר לנדל"ן ובית הספר לתקשורת משודרת מדי שבוע תכנית הרדיו "קול הנדל"ן" בהנחיית עו"ד חגי אדורם בתחנת הרדיו קול נתניהFM 106
ניתן להאזין לתכנית באתר תחנת הרדיו: WWW.106fm.fm